Вареники — українська національна страва у вигляді відвареного прісного тіста і начинки з картоплі, м’яса, грибів, овочів, фруктів, ягід, сиру…
Вареники з картоплею та шкварками
Вареники з капустою
Вареники з домашнім сиром
Пельмені, Равіолі
Пельмені — вироби з тіста всередині з начинкою (мелене м’ясо свійської худоби чи риби, гриби, приправи).
Равіолі — це невеликі круглої форми вироби з тіста з начинкою, різновидність італійської пасти.
Традиційно варяться в окропі, подаються і вживаються з оцтом, вершковим маслом, сметаною, різноманітними соусами.
Пельмені “Сибірські”
Равіолі
зі свининою та яловичиною
Равіолі зі свининою
Равіолі з курятиною
Тісто
Тісто – паста різної густоти, що отримується з борошна шляхом перемішування її з водою, жирами, іншими речовинами, є проміжним продуктом для виготовлення хлібобулочних, макаронних, кондитерських виробів тощо. Тісто може бути прісним, дріжджовим, листковим…